Thursday, August 26, 2010

Transfer News | Sebastien Squillaci Sah Milik Arsenal


Maka terang lagi bersuluh, Arsenal akhirnya telah selesai memeterai bek Perancis Sebastien Squillaci dari Sevilla.

Sevilla telah secara 'lapang dada' menerima tawaran untuk Squillaci, 30, beberapa hari lalu Squillaci telah selesai menjalani ujian perubatan dan selanjutnya tanpa berlengah terus menandatangani kontrak dengan The Gunners.

Arsene Wenger mengulas ketika dalam sidang akhbar sebentar tadi:
"We needed a centre-back of quality and experience if possible, and at the right price - he was all of that.

"He is a real defender and is good in the one against one, good in the air, and can score goals on set-pieces as well. I believe he will be suited to the English game.

"He will train with us tomorrow morning, but will not be involved on Saturday."

Squillaci, yang sebelumnya ini pernah menimba pengalaman bermain untuk Toulon, Monaco dan Lyon, beliau pastinya layak tersenarai dan memenuhi syarat untuk menyarung jersi Arsenal dalam Champions League selepas menolak untuk disenaraikan ketika perlawanan yang melibatkan kelab sebelumnya, Sevilla ketika Champions League play-off menentang Sporting Braga.

tambah Wenger lagi.

"I made a bid on the day Sevilla played in the Champions League, so he did not play as he was waiting for the transfer,"

Arsenal juga dilaporkan berharap untuk terus memperkasakan kubunya dengan cuba memikat keeper baru sebelum berakhirnya jendela pemindahan, Wenger dikatakan telah membuat dua tawaran terhadap Fulham untuk membawa Mark Schwarzer ke Emirates. Namun, Wenger masih terus membiarkan PenCinta Arsenal berteka-teki mengenainya.

Wenger dipetik berkata:-

"We are where we are - we have four great 'keepers and it is important we give confidence to them for the next game,

"I do not rule it out, but at the moment I say I am not in a position to sign anybody. At the moment, it is all dead."

2 comments:

thenocturnalzulkhairi said...

err aku dgr squillaci ni suam2 kuku je kat laliga..tp xtau la kan..kne tgk die maen dlu la..

Dial-Square said...

aku ada gak dgr2...dia ni ada alami kecederaan sezen lepas...jadi tak banyak game dia main ngan sevilla
2009/10: 18 penampilan (Sevilla)
2008/09: 33 penampilan (Sevilla)
2007/08: 43 penampilan (Lyon)
2006/07: 33 penampilan (Lyon)
pernah partner dgn Cris...tp tu lah, dia dh 30thn, maybe tak secergas cam muda2..apa2 pun kita tgk dulu...

Related Posts with Thumbnails