Thursday, February 3, 2011

Jeles News | Manchester United Unbeaten. Mampukah?

Entri kali ini ada berbaur jeles skit! Tapi biarlah!...Sezen ini semakin lama semakin hampir ke penghujungnya! Tapi yang mencuri tumpuan adalah pendahulu liga ketika ini, Manchester United yang masih 'kebal' belum dikalahkan lagi....Aku kalau boleh memang cukup mengharap supaya Manchester United ada catatkan kekalahan dalam Liga Perdana musim ini, biarpun walau sekali...lebih dari itu pun lagi bagus! Pasukan kita pula harus kekal dengan 'kerja' mereka jangan lepas dari konsisten mengutip mata. Tapi pasukan manakah yang akan merosakkan impian mereka itu?


Berikut adalah maklum balas mengenai kemampuan Manchester United menurut jejak kita untuk melakar 'new invincibles'.

I believe we're capable of finishing without a single defeat.
- Dimitar Berbatov (Manchester United)

“It would be a fantastic achievement but there’s still a long way for them to go through the season unbeaten.

“I think they believe they can do it. When you look at the last game they played against Blackpool they were 2-0 down and won 3-2. - "
- Kapten Pasukan Lejen; Patrick Viera

"Comparing the Arsenal of 2003-04 with the United of today, both are excellent, experienced sides, but I think we had the better team."Manchester United have a chance to emulate our Invincibles. They have gone 20 games without defeat in the league, so are more than halfway there. But I expect them to lose at some stage because this is such a hard division and twists and turns are inevitable.
- Pasukan lejen Invincibles, Ray Parlour

"I hope we can go the whole season unbeaten,"

"We are in a great position. We have been doing so well. We have to keep working hard and doing the same things.
- Nani (Manchester United)

It’s vital to keep looking at yourself, because we all know Chelsea’s schedule and Manchester United’s schedule but the main thing is to look at our own schedule, we have a tough opponent on Saturday in Newcastle away.

I’m confident Manchester United will drop points – 100 per cent. They’ve got big games coming up, the derby, Chelsea and other big games.
- Robin van Persie (Arsenal)

Manakala, bagi pandangan The Prof kita, Arsene Wenger menurutnya:

‘They been a bit lucky until now? Certainly, but we’ll see. I believe it is too long to go to say they will do it, but you cannot rule it out.’

United have 17 games to go and their record after the first 21 is similar to Arsenal's from 2003-04; United have nine draws while Arsenal had seven. Moreover, there has been the element of good fortune that Wenger knows, from experience, is crucial.

United have struggled at times away from home and their 2-1 win at West Bromwich Albion, when Peter Odemwingie missed a 63rd-minute penalty with the score at 1-1, could easily have gone the other way. Arsenal might have lost in September 2003 at Old Trafford but the United striker Ruud van Nistelrooy missed an injury-time penalty in the 0-0 draw.


Aku pula memang percaya Manchester United tidak mampu mengekalkan rekod 'tak terkalah' dalam Liga Perdana musim ini. Berdasarkan jadual perlawanan yang 'mengila' dan game-game mereka yang semakin 'tough' selepas ini antaranya bertemu Manchester City (12 Feb), Chelsea (01 Mac & 07 May), Liverpool (06 Mac) dan perlawanan yang sangat kita nanti dimana Alex Ferguson dan Rio Ferdinand, Rooney, Berbatov & co akan bertandang ke Emirates pada 30 April. Takkan takde kalah kot! Tak logik la (dengki lagi!) huhuhu....

apa kata rakan kita:

yup..aku pon percaya MU mampu dikalahkan musin nie..sekali diorg kalah pasni mesti moral down..pastu drop lg point..huhu..(dengki gak)
- MrZuRied


aku yakin diorg kalah.diorg terlalu overconfident.dulu kita tak macam ni.susah nk konsisten.diorg 2 sandar pada nasib ngn reff.akhir skali F!#k man u..haha
- Firestarter


aku tak kisah kalau dia org nak jadi invicible...janji game dia org banyak seri,so arsenal dapat champion cup....lagi malu dia org,unbeaten tapi tak dapat menang cup
- Hisham Syndikate


anda pula bagaimana?

5 comments:

MrZuRied said...

yup..aku pon percaya MU mampu dikalahkan musin nie..sekali diorg kalah pasni mesti moral down..pastu drop lg point..huhu..(dengki gak)

Dial-Square said...

MrZuRied - yer btul, peh dorg kalah sekali..pehtu kalah lagi...lagi sekali..lagi sekali....fuh! mengancam...(dengki skali lagi)

tapi team kita lak taklih la kalah...huhu

Firestarter said...

aku yakin diorg kalah.diorg terlalu overconfident.dulu kita tak macam ni.susah nk konsisten.diorg 2 sandar pada nasib ngn reff.akhir skali F!#k man u..haha

Saed Ramadhan said...

unbeaten sampai awal bulan march, tapi kalau masih berjaya, kasi chance sampai awal bulan april. muktamad.

Anonymous said...

dh kalah dh ngan wolves ... team plg bawah kat liga ~

Related Posts with Thumbnails